Friday, November 1, 2013

Alhamdulillah. I is someone's fiance.

19.10.2013

Kadang - kadang, kita tak sedar, Allah s.w.t sebenarnya dah bagi semua bende yang kita perlukan dalam dunia ni. Kita cuma tinggal patuh pada -Nya dan ajaran Nabi Muhammad s.a.w.

Semudah itu.

Dan Alhamdulillah, saya diberi kesempatan untuk sedar dengan kesemua rezeki, nikmat dan kelebihan yang Allah. s.w.t pinjamkan di dunia ini.

InsyaAllah, dengan kesempatan yang ada ini, saya akan terus menerus cuba untuk memperbaiki diri ini untuk menjadi muslimah yang sejati. Yang akan meninggal dalam keadaan Husnul Khatimah. Insyaallah.


Dan Alhamdulillah, Allah pinjamkan saya satu nikmat dunia, iaitu pasangan hidup. Semoga pertunangan ini kekal hingga kesyurga. Amin. Doakan yang baik-baik untuk kami ya. :)



E-Day Theme: Soft Yellow and Soft Pink
  

Mr. Fiancee. Nope we don't have a picture together Not even in a group photo. Lebih baik begitukan. hahaha :P

So disini, saya sharekan serba sedikit tentang services yang telah saya ambil sempena E-Day saya.


E - Day Dress by Nia Belina, SACC Mall, Shah Alam.

Review :

Kak Ain (The Designer) is very friendly and very helpful in making my dress even more prettier than I imagine.
Reasonable price compared to other designers that are available at SACC Mall.
They work on time.
Hasil kerja yang kemas, teliti dan memuaskan.
Highly recommended!


E-day Photographer: Amir Alias Photography

Review:
Beliau based in Kulim, Kedah, tapi basically boleh cover area Kedah, Perak dan Penang.
Sangat amat berpuas hati dengan hasil kerja beliau. 
Datang on time seperti yang dijanjikan.
Cover semua event.
Very friendly.
He knows what he is doing. Meaning to say, kalau x pandai posing tu, jangan risau, dia akan direct sampai gamba jadik cantik woh!
Yang paling saya suka, dia juga hormat orang lain (tetamu) yang nak ambil gamba. 
Harga sangat berpatutan.
Sila booking beliau untuk hari bahagia anda!





(Yang duduk terlentok tu adik saya, dan dia x lentok selalunya. Hehe.)

E - Day Mini Pelamin : Dzoul Jarum Berlian, Bagan Serai, Perak.
Highly recommended! 
Saya minta something less than this. Tapi Abang Lan tu bagi lebih. Katenye yang saya pilih tu design lama, so dia bagi design latest yang dia ada.
(Sorry gamba dari henpon je, x jumpe gamba pelamin from photoG) hehe.




Last but not least, My E-day Hand Bouquet is handmade by Me .
Total cost: RM 20++.
Both pics is using camera phone. 
First pic is using room light.
Second pic is using natural light.
Kalau nak tempah, adalah sangat di alu-alukan, saya based Bdr Sri Damansara. hehehe.


Make up by  Kak Jumie yang sporting dan best! 


Apa-apa pun, terima kasih sangat pada ahli keluarga saya yang bertungkus lumus untuk menjayakan hari ni.
Dan Alhamdulillah, majlis tersebut berjalan lancar.

Lagi sekali, doakan yang baik-baik untuk kami ya :)


Sikalang mau kena pk untuk kahwin pulak. I is nervous!

3 comments:

NajwaZin said...

Tahniah Sis. :)
Semoga semua berjalan lancar dan perhubungan ini dirahmati.

liyana jamil said...

Hi dear..nak tumpang tanya kos mini pelamin tu berapa ye? Saya try pm fb diorg tapi x de respon.thanks dear :)

Fana Hadi said...

hi Liyana,

Boleh bagi email you? nanti i bagitau berapa kos dia yer.

I tried to find you a way to contact you x dapat pulak.


Hi Najwa,

Ameen and thank you.

 

Blog Template by YummyLolly.com